Glasvezel Berkelland | Ook in Berkelland ‘schop in de grond’
2371
post-template-default,single,single-post,postid-2371,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Nieuws

12 dec / Ook in Berkelland ‘schop in de grond’

Wethouder Han Boer zette vanmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste ‘schop in de grond’: het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Berkelland. Op 12 juli jl. werd al bekend dat 50% van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied
De aannemer is al begonnen met voorbereidingen voor de aanleg: op verschillende plekken in het gebied is al geschouwd om te bepalen waar de glasvezelkabels komen. “Voordat we starten met de graafwerkzaamheden, vonden we het belangrijk om een moment te kiezen om samen de schop in de grond te zetten”, zegt Piet Grootenboer. “Het is wederom een belangrijke stap in de ontwikkeling van het buitengebied.”

Wethouder is blij met komst glasvezel
Han Boer is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van Berkelland. “Glasvezel is van levensbelang voor het buitengebied. Al jarenlang was er grote behoefte aan glasvezel in de gemeente. Het stond zelfs bovenaan het verlanglijstje van de bewoners van het buitengebied. Om de 50% te halen hebben de buurtschappen ons enorm geholpen. Zij zijn huis aan huis gegaan om mensen te overtuigen. We willen ze hier nogmaals voor bedanken. Zonder hen hadden we het niet gered”.

Start werkzaamheden
De aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom B.V. en Van Gelder Telecom B.V.) start na de winterperiode met de aanleg van glasvezel. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. De verwachting is dat eind 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn.

Bron: www.glasvezelbuitenaf.nl

By admin in Nieuws